Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kosten bouwprojecten overheid te hoog

De kosten van bouwprojecten van de overheid rijzen de pan uit. RTL Nieuws beschikt over een verslag waarin de Rijksgebouwendienst de noodklok luidt, meldt de zender zaterdag. De overheid zou megaprojecten niet handig aanbesteden. Een voorbeeld hiervan is de verbouwing van het Rijksmuseum in Amsterdam.

De projecten worden vaak als één project aangeboden en zijn zo groot dat weinig bouwbedrijven de klus aankunnen. Daardoor kan de partij die de klus wel aankan de vraagprijs opvoeren. Soms zou de prijs zestig procent boven het gecalculeerde bedrag uitkomen.

Rijksmuseum
De kosten voor de verbouwing van het Rijksmuseum in Amsterdam waren bijvoorbeeld geraamd op 134 miljoen euro. Alleen bouwbedrijf BAM probeerde het project binnen te halen met een bod van 222 miljoen euro. Daarmee zouden de kosten 88 miljoen euro hoger uitvallen dan begroot.

Dinsdag werd bekend dat er voor de verbouwing van het museum een nieuwe aanbestedingsprocedure wordt gestart omdat het ministerie het bod onaanvaardbaar vond. Daardoor loopt de verbouwing twee jaar vertraging op. De heropening van het museum vindt naar verwachting eind 2012 of begin 2013 plaats.

Bron: Dag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.