Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kris-kras trap

Vorige week werd in Hoofddorp het bedrijfsverzamelgebouw De Burgemeester heropend. Het voormalige kantoorpand uit de jaren zeventig werd gerenoveerd naar een ontwerp van Studioninedots en kreeg als blikvanger een trap die op het oog schots en scheef door het gebouw loopt.

Staal met multiplex

Uit de betonnen vloeren is een 14 meter hoge vide gezaagd met daarin de reusachtige trappartij. De houten constructie verbindt niet alleen de verdiepingen met elkaar, maar biedt ook ruimte om te zitten of te praten. De trap is door Fiction Factory gemaakt van staal en vervolgens ingepakt met platen multiplex. Dit bedrijf maakte eerder ook al een bijzonder multiplex interieur voor Red Bull.

Meer projecten

De renovatie werd uitgevoerd door Ouwehand Bouw. De Burgemeester is het eerste voltooide project van Studioninedots, opgericht in 2010. In die tijd heeft het bureau niet stil gezeten, want nog dit jaar worden behalve De Burgemeester in Hoofddorp ook Integraal Kindcentrum in Amsterdam Zeeburg en Kavel 01, een particuliere villa op IJburg opgeleverd.

[fotoplayer]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.