Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

KuiperBouwgroep zet zwaar in op ouderenbeleid

De Arnhemse KuiperBouwgroep maakt serieus werk van zijn leeftijdsbewust personeelsbeleid. Het bouwbedrijf werd genomineerd voor de Senior Power Prijs 2007, door de Regiegroep GrijsWerkt, en ging er met de tweede prijs vandoor.

Beleidsplan
Omdat bijna de helft van het werknemersbestand ouder was dan 45 jaar, dreigde een heel cohort aan kennis en ervaring weg te vloeien bij pensionering. Een acuut beleidsplan werd opgesteld.

Dit beleid komt erop neer dat oudere werknemers aan jongere werknemers worden gekoppeld waardoor kennis en ervaring worden overgedragen. ‘In ruil’ voor die kennisoverdracht neemt de jonge werknemer het zwaardere werk voor zijn rekening.

Gepensioneerden
Een andere interventie is de terugkeer van gepensioneerden als parttimers. Deze parttimers begeleiden de aspirant-uitvoerders, staan ze met raad en daad terzijde en geven mede leiding aan het project.

Naast het terughalen van gepensioneerden krijgt het cohort van middelbare leeftijd scholing op maat om het werk uitdagend te houden. Ten slotte wordt meer ingezet op het aantrekken van jong talent dat zich kan bewijzen.

Bron: MKBnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.