Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kwaliteit nieuwbouw ondermaats

De kwaliteit van nieuwbouwhuizen laat te wensen over. Om goedkoper uit te zijn, gebruiken bouwers materialen van mindere kwaliteit, zoals snel rottend hout. Trotse bezitters van een nieuwbouwwoning komen daardoor na een paar jaar voor onaangename verrassingen te staan.

Aannemers erkennen dat ze niet de beste materialen toepassen. Zij wijten dat aan gemeenten, die meer dan vroeger kosten voor het bewoonbaar maken van een nieuwbouwwijk doorberekenen aan de bouwer. De bouwers hebben, volgens brancheorganisatie Bouwend Nederland, hierdoor geen geld voor betere materialen.

Het Garantie Instituut Woningbouw heeft al duizend juridische procedures lopen van woningbezitters die na een geconstateerd gebrek in de clinch liggen met de bouwer.

De slechte bouwkwaliteit veroorzaakt na een paar jaar problemen met houten deuren, kozijnen en dakonderdelen, blijkt uit gegevens van Vereniging Eigen Huis. Volgens woordvoerder Hans André de la Porte gebruiken bouwers inferieure houtsoorten als hemlock of te jong meranti-hardhout en gaat het geregeld mis bij de montage.

Bron: AD

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.