Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Las Palmas wint Aluminium in Renovatie Award


Het renovatieproject Las Palmas in Rotterdam heeft de Benelux Aluminium in Renovatie Award 2009 gewonnen. Ook Villa Huybens Otten in het Belgische Herent viel in de prijzen. Las Palmas, een ontwerp van Benthem Crouwel Architeken uit Amsterdam, won in de categorie Bedrijfsgebouwen, de villa in Woningbouw.

De prijs werd Sorba Projects uit Winterswijk toegekend voor de manier waarop zij het multifunctioneel verzamelgebouw met een oppervlakte van 25.000 m2 in Rotterdam hebben voorzien van een aluminium gevelbeplating.

Geveldelen
Dit gebouw is gerestaureerd en uitgebreid met een penthouse-achtig kantoor. Alle zichtbare gesloten geveldelen zijn van binnen en van buiten in aluminium uitgevoerd.

Nog vijf andere projecten vielen in de prijzen en deze zeven Benelux nominaties gaan door voor de finale van de European Aluminium in Renovation Award 2009 in Brussel.

Prijs
De Europese Aluminium in Renovatie Award is een tweejaarlijkse prijs die is uitgeschreven door de Europese Aluminium Association (EAA) in Brussel, in samenwerking met Aluminium for Future Generations (AFFG). De award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan architect en uitvoerder van een bouwproject waarin op creatieve wijze aluminium is verwerkt.

De Aluminium in Renovatie Award competitie loopt het gehele jaar 2009 en bestaat uit nationale voorrondes, gevolgd door een Europese finale, om te bepalen welke renovatieprojecten met aluminium het meest opvallend zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.