Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Lector Brandveiligheid in de bouw

Ir. Ynso Suurenbroek is per 1 september aangesteld als lector Brandveiligheid in de bouw. Saxion haalt hiermee een specialist binnen op het gebied van fysieke veiligheidsvraagstukken. Dit lectoraat is door SBR ontwikkeld bij hogeschool Saxion, in opdracht van het ministerie van BZK.

Aanleiding voor het nieuwe lectoraat is dat de bewustwording rondom brandveilig bouwen de laatste jaren sterk is toegenomen. Rampen als Schiphol, Volendam en Enschede hebben hieraan direct bijgedragen.

Praktijkgericht onderzoek
Het lectoraat moet ervoor zorgen dat dit onderwerp binnen relevante Hbo-opleidingen aan de orde komt. Het gaat dan zowel om Saxion als andere hogescholen die aangesloten zijn bij de Hoger Onderwijs Groep Bouw & Ruimte (HOG). Ook moet het lectoraat bevorderen dat er op dit terrein praktijkgericht onderzoek wordt gedaan door Saxion, in samenwerking met private partijen en genoemde hogescholen.

“Een uitvloeisel hiervan is dat het docentencorps op dit terrein verder professionaliseert. En hopelijk kan de samenwerking en de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven op dit terrein door de komst van dit lectoraat worden versterkt”, aldus Suurenbroek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.