Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Leegstaand kantoor wordt hotel

Mulderblauw architecten transformeerde in opdracht van Dutch Hotel Partners/TVHG een leegstaand kantoor in kantorenpark Papendorp in Utrecht in een hotel. Binnen vijf maanden werd het gebouw veranderd in een hotel met lounge, bar, ontbijtruimte, vergaderruimten en 118 kamers. Het is al het vierde hotel dat is opgeleverd in de serie herbestemmingsprojecten van Mulderblauw architecten.

Meer bedrijvigheid

Het voormalige kantoorpand ligt aan de A2 en A12, maar werd nooit helemaal verhuurd. De initiatiefnemers hopen dat een hotel zorgt voor meer bedrijvigheid in het gebied. Daarnaast draagt de transformatie bij aan een oplossing van het actuele probleem van leegstand.

Contact met omgeving

Het gebouw bestaat uit twee paviljoens van vijf bouwlagen, die met elkaar zijn verbonden door een glazen brugdeel. De hotelkamers zijn in één paviljoen gepositioneerd. De open kantoorverdiepingen zijn veranderd in verdiepingen met circa 30 hotelkamers, die allemaal uitkijken op de groene omgeving en worden ontsloten door een centrale corridor. De publieke werden geplaatst in het transparante brugdeel. Doordat het interieur van het brugdeel goed zichtbaar is vanaf de straat, ontstaat direct contact met de omgeving.

Zo min mogelijk ingrepen

Uitgangspunt voor het herbestemmingsproject was het beperken van het aantal ingrepen in het gebouw en het slim omgaan met wat er voorhanden is, om zo tot een kostenefficiënte ontwikkeling te komen. Zo zijn bijvoorbeeld de bestaande inblaasunits, toevoer- en afvoerkanalen hergebruikt. Daarnaast is door het gebruik van prefab badkamers de afwerkingskwaliteit verbeterd en de bouwtijd aanzienlijk verkort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.