Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Leembouw centraal tijdens congres


Ondanks de unieke kwaliteiten van leem, loopt Nederland niet voorop bij de toepassing ervan. Een gemiste kans vindt SBR. Want juist in deze tijd van renoveren, herbestemmen en recyclen zou dit duurzame materiaal een belangrijke plaats moeten innemen. Daarom vindt op 17 maart het Nationaal Congres Bouwen met Leem plaats.

Hoewel Nederland geen koploper is bij het bouwen met leem, staat het wel in de belangstelling. In eco-wijken is het materiaal zelfs niet meer weg te denken. Dit komt doordat betrokken partijen zich steeds meer bewust zijn van de duurzame voordelen.
‘Leem is ideaal voor opslag van warmte, is vochtregulerend, prettig voor zowel klimaat als geluid in een gebouw. Het is op vele verrassende manieren toe te passen, gemakkelijk te verwerken en herbruikbaar. Leem is oeroud, maar tegelijk hypermodern”, somt de organisator de voordelen op. Bovendien is leem door nieuwe technieken steeds grootschaliger toe te passen.

Programma
Tijdens het Nationaal congres leren deelnemers van A tot Z hoe zij met dit oeroude bouwmateriaal aan de slag kunnen. In één dag passeren alle actuele ontwikkelingen rondom leembouw de revue. Het congres heeft een praktische insteek. Zo zijn tijdens diverse workshops en masterclasses de verwerkingsmogelijkheden van leem te zien en kunnen de deelnemers bepaalde toepassingen ter plekke uittesten. Op die manier wordt snel duidelijk wat je met dit materiaal kunt in je eigen beroepspraktijk.

Het congres duurt van 09:15 tot 17:30 uur op locatie MADE Center, Tilburg. Aanmelden kan via www.sbr.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.