Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Libella-woningen en de EcoVilla

Ballast Nedam heeft twee overeenkomsten met externe partners gesloten voor de duurzame ontwikkeling van woningen en wijken in Nederland.

Het bouwconcern wil hiermee doelgerichter aansluiten op de maatschappelijke vraag naar duurzamer producten in de dagelijkse woon- en leefomgeving van burgers en bedrijven.

Libella-Haus
Met het Duitse Libella-Haus GmbH tekende Ballast Nedam een overeenkomst met als doel het op de Nederlandse markt bouwen en verkopen van energiezuinige woningen die industrieel geproduceerd worden, maar een groot aantal individuele keuzemogelijkheden voor de eindklant hebben.

Libella-Haus is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Kampa AG-concern en gespecialiseerd in de productie van energiezuinige woningen door toepassing van hoge isolatiewaarden, warmtepompen voor ruimte- en tapwaterverwarming en koeling.

Kenmerkend voor Libella-Haus is dat zij zonder (aard-)gasaansluiting functioneren en de installaties elektrisch worden gevoed in aanvulling op het rendement uit de warmtepompen/luchtbehandeling. De EPC ligt tussen 0,6 en 0,64.

De eerste 30 Libella-woningen maken deel uit van het ontwikkelingsplan Blauwe Stad in Groningen en gaan dit najaar in de verkoop.

EcoVilla
Ballast Nedam Infra, Essent, DHV en de Stichting EcoVilla hebben een akkoord bereikt over gezamenlijke ontwikkeling en realisering van het woon- en leefconcept EcoVilla.

De vier partijen bundelen hun praktijkkennis om de mogelijkheden voor aantrekkelijke, moderne en betaalbare duurzaamheid binnen bereik van de burger te brengen, in de vorm van de EcoVilla-woningen en de EcoVilla-Toolbox.

Proeftuin EcoVilla
Er wordt gestreefd om nog dit jaar te beginnen met de bouw van de eerste EcoVilla, die wordt beoogd in Boxtel. Stichting EcoVilla heeft veel belangstelling en aanvragen ontvangen van burgers, bewonersgroepen en gemeenten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.