Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Lighthall sportaccommodatie

Dat partnerships een grote toekomst in de bouw hebben bewees de samenwerking tussen Van den Belt Sportaccommodaties, More for You en VIBES Virtual Building Engineers. Samen met het Alfa College in Groningen hebben zij in zeer korte tijd een revolutionaire sportaccommodatie ontwikkeld. Het winnende ontwerp heeft de naam “Lighthall” gekregen en omvat zowel een traditioneel speelveld als cabines, waarin op basis van levensechte virtual reality games, kan worden gesport.

In dit concept is gekozen voor een drijvende uitvoering. Bij de ontwikkeling is gebruik gemaakt van MaXXimization, een specifiek voor de bouw ontwikkeld ketenmanagement systeem dat gebruik maakt van visuele communicatie gedurende alle fases van het ketenmanagement proces. Binnen het maXXimization concept worden 3D-modellen tevens gebruikt voor de regievoering van complete bouwprocessen, van gebiedsontwikkeling tot en met facility management. Door alle informatiestromen te koppelen aan driedimensionale modellen en visualisatie wordt niet alleen volledige controle op het bouwproces verkregen, maar kan door het aanbieden van visuele scenario’s sneller worden beslist, effectiever worden gebouwd en een beter rendement worden gerealiseerd.

Project Lighthall sportaccomodatie
Architect Van den Belt Sportaccommodaties, More for You en VIBES Virtual Building Engineers
Differentiatie Sporthal met traditioneel speelveld en cabines, waarin op basis van levensechte virtual reality games, kan worden gesport
Status Momenteel wordt onderzocht of nog dit jaar de eerste Lighthall kan worden gerealiseerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.