Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Lloydtoren Rotterdam in gebruik genomen


De Lloydtoren in Rotterdam, een ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond, is in gebruik genomen. Vanaf volgende week trekken de eerste mensen in hun appartement.

De 75 meter hoge toren op de voormalige pier van de Lloydwerf telt 96 appartementen en 4 penthouses. Het architectenbureau koos voor een paars-rode baksteen in plaats van de voorgeschreven rode.

De toren heeft uitkragende glazen balkons aan de noord- en zuidzijde en de top is bijzonder door een brede bakstenen rand die de bovenste etage omkadert. De Zwarte Hond maakte een uitkraging aan de oostzijde. De toren richt zich zo op het Scheepvaart en Transportcollege.

Omgeving pier
Op de Lloydpier heeft de havenbebouwing plaatsgemaakt voor stedelijke bebouwing. Er kan nu gewoond en gewerkt worden te midden van kades, water en enkele oude pakhuizen. Het stedenbouwkundig plan van Kees Rijnboutt voorziet in meerdere woongebouwen. Vijf architectenbureaus hebben een of meerdere bouwblokken voor hun rekening gekregen.

Met de paars-rode, baksteen is de toren stevig verankerd in de skyline van RotterdamMet de paars-rode, baksteen is de toren stevig verankerd in de skyline van Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.