Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel: “Natuur en biodiversiteit mogen nooit meer geslachtofferd worden”

We interviewden voor Bouwwereld #04 Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel. De voormalige tv-tuinman kwam tot de conclusie dat hij eigenlijk heel negatieve dingen voor de planeet aan het doen was. Daarom gooide hij het roer tien jaar geleden helemaal om en richtte samen met Nico Wissing NL Greenlabel op.

Met NL Greenlabel wil Hoekstra ervoor zorgen dat er een leefomgeving ontstaat waar mens en natuur weer in balans zijn. Dat alles wat er in de openbare ruimte gebeurt zodanig gebeurt dat het aantoonbaar bijdraagt aan verbetering van biodiversiteit en landschapsherstel om zo de gevolgen van de klimaatverandering te temperen.

Recentelijk stelde de organisatie samen met Ballast Nedam een petitie op die een paar duizend keer is ondertekend. In die petitie werd een beroep gedaan op de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge om natuurinclusief bouwen tot norm te verheffen binnen De Nieuwe Omgevingswet. “Wij, en 230 marktpartijen met ons, vinden dat natuur en biodiversiteit nooit meer geslachtofferd mogen worden vanwege een grote bouwopgave”, aldus Hoekstra.

Naar aanleiding van de petitie heeft minister de Jonge toegezegd er alles aan te gaan doen om “grote stappen te zetten naar natuurinclusief bouwen.”

Wat vinden jullie? Mag de natuur en biodiversiteit nooit meer geslachtofferd worden vanwege een grote bouwopgave? Of is natuurinclusief bouwen niet zo belangrijk als NL Greenlabel beweert?

Natuur en biodiversiteit mogen nooit meer geslachtofferd worden vanwege een grote bouwopgave

  • Mee eens (79%)
  • Niet mee eens (21%)
Laden ... Laden ...

Lees het hele interview in Bouwwereld #04/2022.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.