Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Meebouwen aan nieuwe NZEB-tool?

Deze zomer kunnen bouwprofessionals meebouwen aan de definitieve versie van de NZEB-tool die eind september op de markt komt. Tijdens het congres NulNu 2015 op maandag 1 juni wordt de beta-versie geïntroduceerd. Aan congresdeelnemers wordt gevraagd zich aan te melden om input en feedback te geven.

Deze nieuwe onafhankelijke ontwerpberekening rekent gebouwprestaties integraal en exact op eenvoudige wijze door. De basis van de NZEB-tool is de bouwfysische berekening PHPP die al jarenlang wereldwijd wordt toegepast om energiezuinig te ontwerpen en bouwen. Wie nu meedoet zorgt ervoor dat Nederlandse concepten als nul-op-de-meter en Active House straks goed ingebed zijn.

Kennis inbedden

NulNu-congresdeelnemers wordt gevraagd zich aan te melden om input en feedback te geven, daarvoor is een projectsite in ontwikkeling. Zij kunnen als eersten in ons land een volledige PHPP-berekening maken met een aantal voor Nederland geldende NZEB-maatregelen (Nearly Zero Energy Building), zoals een luchtwarmtepomp en kunnen hun eigen kennis en data inbedden. Wie bijdraagt loopt dus mee voorop met de ontwikkeling van wat naar verwachting de nieuwe nationale ontwerpberekening gaat worden voor zeer energiezuinig bouwen.

Meer informatie en aanmelden congres: www.nul-nu.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.