Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Meer aandacht voor tropisch hout

Op de Internationale Houtdag op 7 oktober is het Consortium Tropical Timber officieel gelanceerd. Doel is om bekende en minder bekende tropische FSC-houtsoorten te promoten en vermarkten, met name voor gevelbekleding.

Potentieel

Voorafgaand aan het lanceringsmoment hebben de hout-experts van het Consortium zich gericht op het in kaart brengen van de markt en het onderzoeken van houtsoorten uit verantwoord beheerde bossen en hun potentieel voor een succesvolle introductie op de Nederlandse markt. “Willen we tropische bossen behouden dan is het belangrijk om ze economische waarde te geven. En dat doen we door het hout dat het FSC-bos produceert te gebruiken. Niet alleen de bekende, maar ook juist de minder bekende soorten,” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland, initiatiefnemer van het Consortium.

Deelnemers

Deelnemers aan het Consortium Tropical Timber zijn Koninklijke Dekker Hout, Houthandel van Dam, Koninklijke Houthandel G. Wijma en zonen, Precious Woods, FSC Nederland, Initiatief Duurzame Handel en SKH. Het Consortium wordt gesteund door de European Sustainable Tropical Timber Coallition.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.