Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Meer plekken zonder hoogbouw

Nederland moet plekken krijgen waar geen hoogbouw te zien is. Die plekken kunnen worden aangewezen in de al bestaande ‘nationale landschappen’. Dat stelt minister Jacqueline Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Cramer reageert op een advies van het College van Rijksadviseurs, dat zich onder leiding van Rijksbouwmeester Crouwel heeft uitgesproken over hoogbouw. Het college vindt dat de rijksoverheid tot nu toe te weinig handvatten heeft om goede hoogbouw te bevorderen.

Schiphol
De inspectie van Verkeer en Waterstaat wil ook het bouwen rond luchthaven Schiphol moeilijker maken en pleit daarom voor het instellen van een hoogtebeperking tot 100 meter binnen een straal van 10 kilometer rond de landingsbanen.

De inspectie oordeelt dat gebouwen, windturbines en bomen een steeds groter gevaar voor vliegtuigen vormen. Hoge bebouwing veroorzaakt zogeheten zogturbulentie of wervelstaten. Dit wordt duidelijk gemaakt in een signaalrapportage aan de ministers Eurlings van verkeer en Cramer.

Bron: Volkskrant/MKBnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.