Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hogere eisen gesteld aan bouwtechnici

Het aantal vacatures voor hoogopgeleide (bouw)technici stijgt. Het is wel zo dat technici moeten werken aan overtuigingskracht en communicatieve vaardigheden, willen zij hun gunstige positie op de arbeidsmarkt behouden. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

Technologische (on)mogelijkheden

‘Naast de kwantitatieve groei zien we ook een verandering in de eisen aan hoogopgeleide technici. Dit heeft vooral betrekking op benodigde competenties’, aldus Ard Kistemaker, directeur Yacht Engineering. ‘De match op kennis en ervaring (hard skills) blijft belangrijk, maar er worden steeds hogere eisen gesteld aan overtuigingskracht. Dit is essentieel om de veeleisende interne en externe klant mee te nemen in de technologische (on)mogelijkheden.’

Infrastructurele werken

Er zijn duidelijk regionale verschillen in het aanbod van vacatures. De regio West (Amsterdam en Utrecht) laat de sterkste groei zien. Investeringen in infrastructurele werken zoals de uitbreiding van de nationale luchthaven stuwen in deze regio de groei. In het Oosten en Zuidoosten zorgen de economische groei en toenemende export voor aantrekkende vraag binnen de industrie.

Wist u dat?
In samenwerking met Bouwjobs.nl heeft Bouwwereld meer dan 300 bouwvacatures online staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.