Ga naar hoofdinhoud
Methoden & Technieken

BIM bespaart op bouw en onderhoud

Bij de bouw van Rozet in Arnhem zijn met BIM aantoonbare voordelen behaald en is de kwaliteit verhoogd. Neutelings Riedijk Architecten en ABT hebben diverse complexe projecten met BIM gemaakt en delen hun ervaringen en visie op de toekomst.

Dat 3D-modelleren met BIM een uitkomst is bij het engineeren van complexe ontwerpen verbaast niemand meer. Met BIM kunnen het architectonische ontwerp, de bouwkundige en constructieve uitwerking en het installatieontwerp immers ruimtelijk optimaal op elkaar worden afgestemd en clashes worden vermeden. Inmiddels zijn we in de fase beland dat ook de uitvoerende partijen BIM omarmen, vertelt Gyuszi Florian van ABT. ABT en Neutelings Riedijk Architecten (NRA) werkten samen onder meer aan complexe ontwerpen als dat van Rozet in Arnhem en het nieuwe stadskantoor in Deventer. NRA heeft een vaste samenwerking met ABT voor het bouwkundig en 3D uitwerken van de ontwerpen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.