Ga naar hoofdinhoud
Methoden & Technieken

CyBe experimenteert met kant-en-klare geprinte woonmodules 

Producent van 3D-betonprinters CyBe gaat kant-en-klare fabrieksmatig geprinte woonmodules maken. Daarmee wil het bijdragen aan de productie van goedkope, duurzame en snel te produceren woningen. Het eerste pilotproject bestaat uit zes woningen in een vierlaags appartementengebouw op het Eindhovense Living Lab 040-terrein. Daaraan gekoppeld is een experimenteel financieringsconcept, waarbij huurders sparen om de volgende stap naar een koopwoning te kunnen zetten.

CyBe produceert en levert sinds 2013 wereldwijd betonprinters, maar het bedrijf heeft nu ook plannen gevat om de daadwerkelijke printproductie in te gaan. Een printfabriek in Oss wordt momenteel ingericht om op korte termijn kant-en-klare modules te gaan produceren. In de fabriek worden de modules volledig afgemonteerd, inclusief installaties, keuken, badkamer en eventuele afwerkingen. De modules worden vanuit de fabriek naar de bouwplaats getransporteerd, waar ze ter plekke aan elkaar gekoppeld worden.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.