Ga naar hoofdinhoud
Methoden & Technieken

Industrieel bouwconcept RAP Wonen gelanceerd

Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen lanceert RAP Wonen, een industrieel bouwconcept van halffabricaten die op de bouwplaats gemonteerd worden. De ontwikkelende aannemer wil met RAP Wonen een oplossing bieden voor gemeenten en woningcorporaties die binnen een relatief korte tijd betaalbare en duurzame woningen dienen te realiseren.

Het nieuwe industriële bouwconcept beloofd een snelle bouwtijd, korte voorbereidingstijd en oog voor hoogwaardige kwaliteit. Het bouwconcept is gebaseerd op halffabricaten die door partners van Ouwehand Bouw in de fabriek geproduceerd worden. Daardoor kunnen ze ‘just in time’ op de bouwplaats door specialisten gemonteerd worden tot complete woning. Naast een efficiënter bouwproces, moet de werkwijze van RAP Wonen ook een reductie van bouwkosten opleveren, het milieu en de omgeving minder belasten, en de schaarste van grondstoffen en personeel het hoofd bieden.

Remontabel en herplaatsbaar

RAP Wonen kan met name voor woningcorporaties en gemeenten uitkomst bieden. Naast een permanente woonoplossing, voorziet RAP Wonen ook in de behoefte van tijdelijke huisvesting, bijvoorbeeld op locaties waar een lange proceduretijd van toepassing is. De woningen zijn remontabel en kunnen na een exploitatieperiode van acht tot vijftien jaar gedemonteerd en herplaatst worden op een nieuwe locatie. Het industriële bouwconcept komt in drie smaken: de traditionele eengezinswoning, appartement of de levensloopbestendige woning.

Voor meer informatie zie www.rapwonen.com

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.