Ga naar hoofdinhoud
Methoden & Technieken

Prefab badkamer verdubbelt ruimte douchecel

De Badkamer Uitbuik Module is een geprefabriceerde badkamer die bij naoorlogse rijtjeswoningen als een lade van buitenaf in de oude douchecel wordt geschoven. De helft van de badkamer blijft uitkragen. De badkamer wordt daarmee bijna twee keer zo groot.

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

4 reacties op “Prefab badkamer verdubbelt ruimte douchecel

 • Leon

  @Theo
  Ja ok, die prefab badkamers die je bedoelt ken ik ook maar volgens mij zijn die van origine bedoeld om geheel inpandig te plaatsen. Althans, dat is de variant waar ik wel eens van gehoord heb. En uiteraard is dit niet 100% nieuw, maar het is als totaalproduct/oplossing/hoe je het ook noemen wil wel nieuw volgens mij.

 • Theo.R

  Leon, als mijn geheugen mij niet in de steek laat kreeg ik eind jaren ’80 al documentatie onder ogen van prefab bad- en douche-units voor hotels en scheepsbouw. In de bouw is er zelden iets echt nieuws onder de zon, meestal een doorontwikkeling of “herontdekking”! Toch blijft het een prachtig vak!

 • Leon

  @Jasper
  Hoezo, ‘hoe gemeentes hier mee omgaan’. Wat moeten die er van vinden dan, waar voorzie jij problemen? Zo’n ingreep is gewoon vergunningsplichtig. Het uitbouwen van een badkamer aan de voorzijde is daarbij ook niet nieuw, de innovatie in deze is dat ze de hele handel er als prefab unit inhangen.

 • Jasper

  Erg interessant! Naast de vergroting van het wooncomfort kan het bij sommige woonblokken ook zeker een architectonische meerwaarde geven! Ik ben benieuwd hoe gemeentes hier mee omgaan. Wat zijn de kosten van zo’n unit als een project zoals hier per zes woningen wordt uitgevoerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.