Ga naar hoofdinhoud
Methoden & Technieken

Rvs-veertjes spannen geveldoeken

De gevel van het bekende gebouw Westraven van Rijkswaterstaat aan de A12 bij Utrecht is voorzien van nieuw textiel. De eerder toegepaste geveldoeken waren veertien jaar oud en waren om diverse redenen toe aan groot onderhoud. Buitink Technology verving in opdracht van BAM Bouw en Techniek de doeken en paste een ander spansysteem toe, waarbij de doelstelling is dat de textiele gevel een langere levensduur moet hebben.

Het project Westraven aan de A12 in Utrecht was in 2007 een grote en opvallende kantoorrenovatie, uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat en ontworpen door architectenbureau cepezed. Het kantoorpand uit 1975 stond bekend vanwege het ‘sickbuildingsyndroom’ en moest bij de renovatie dan ook te openen ramen krijgen. Om dat op grote hoogte mogelijk te maken, werd het gebouw aan drie zijden voorzien van een klimaatgevel, met stroken zichtglas afgewisseld met textiele doeken. Deze gaasdoeken weren de wind maar laten wel voldoende frisse lucht door. Tevens filteren ze het zonlicht. De klimaatgevel is toegepast op de oost-, west- en zuidgevel. De noordgevel heeft alleen dubbel glas.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.