Ga naar hoofdinhoud
Methoden & Technieken

Versterkingsmethoden ‘kritisch detail’ breedplaatvloeren

Ingenieursbureau ABT en Hilti gaan samen een oplossing aanbieden voor het verstevigen van breedplaatvloeren. Dankzij een versterkingsmethode met chemische ankers kunnen kritische details rondom vloernaden aantoonbaar weer voldoen aan de minimale Bouwbesluiteisen. Daarnaast stelt ABT een zelf ontwikkelde methode beschikbaar met verlijmde carbonwapening. Dat deze twee methoden breed beschikbaar worden gesteld is maar goed ook: naar verwachting zal de overheid nog voor de zomer van dit jaar een landelijke onderzoeksplicht instellen voor bouwwerken met breedplaatvloeren die vallen onder gevolgklasse 2.

In 2017 werd bouwend Nederland opgeschrikt door het instorten van een in aanbouw zijnde parkeergarage bij Eindhoven Airport. Uit latere onderzoeken van TNO en bureau Hageman werd duidelijk dat de oorzaak gezocht moest worden in de aansluitingen van de breedplaatvloeren in combinatie met de grote overspanningen van de vloeren. Die overspanningen werden met meerdere breedplaten overbrugd, met als gevolg dat op de naden van de aansluitende platen een positief moment (doorbuiging) kwam te staan. De afschuifsterkte ter plaatse van die aansluitingen bleek volgens de onderzoeken zeer laag te zijn, met als gevolg het afpellen, of delamineren, van de breedplaatvloeren ter plaatse van die naden.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Eén reactie op “Versterkingsmethoden ‘kritisch detail’ breedplaatvloeren

  • Wouter Hilhorst

    Lees het rapport van de onderzoeksraad. In veel artikelen is er helaas sprake van een verkeerde interpreatie.
    Het probleem van de instorting in Eindhoven lag in het feit dat de vloeren 90 graden gedraaid werden tov de overspanningsrichting zodat de koppelwapening ineens het grootste moment te verduren kreeg. Hiermee wilde men de afschotlaag uitbezuinigen (afschot in de constructie maken). Die koppelwapening was daar niet op berekend.
    De hoofdberekening was correct alleen ging het mis in de uitvoering agv bezuinigingen in de prijsvormingsfase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.