Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Metzo wil aansprakelijkheid architect voor fouten

In hoeverre is het nog mogelijk architectenbureau Van Egeraat aansprakelijk te stellen voor eventuele ontwerpfouten bij het Metzo College (vmbo) in Doetinchem? Een advocaat gaat dit in opdracht van het bevoegd gezag van de school, de stichting Covoa, onderzoeken. Dat meldt dagblad De Gelderlander vandaag.

Bouw- en ontwerpfouten
Over de situatie is maandagochtend overleg geweest. Het bureau van de toparchitect is bezweken onder de kredietcrisis. Van Egeraat ontwierp meer dan honderd projecten in acht landen, waaronder het Metzo College aan het Zaagmolenpad, dat sinds de ingebruikname wordt geplaagd door bouw- of ontwerpfouten.

Tal van maatregelen zijn getroffen om lekkages en warmteproblemen in de school te verminderen. Er loopt nu een juridische procedure om Van Egeraat aansprakelijk te stellen voor extra kosten.

Prijs
De gemeente Doetinchem en het schoolbestuur trokken eerder 22,6 miljoen euro uit voor nieuwbouw van het Metzo College. Ondanks alle mankementen werd de school vanwege de architectuur uitgeroepen tot ‘mooiste school van Nederland‘.

Bron: De Gelderlander

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.