Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

‘Miljard euro voor bouw ongebruikt’

Er ligt een miljard euro, bestemd voor de bouw, ongebruikt op de plank. Dat zei Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman afgelopen zaterdag tijdens een uitzending van BNR Nieuwsradio.

Uit onderzoek van Bouwend Nederland blijkt dat verschillende overheden nog voor één miljard aan bouwprojecten op de plank hebben liggen. Door bestuurlijke traagheid worden deze projecten niet uitgevoerd en daardoor zijn er 12 duizend onnodige werklozen, aldus de vereniging.

Volgens het onderzoek is voor scholen 256 miljoen euro beschikbaar, voor monumenten 50 miljoen, voor infrastructuur 300 miljoen en voor duurzaamheid 400 miljoen. Bouwend Nederland stelt dat als alleen al het geld dat beschikbaar is voor rijksmonumenten zou worden besteed, er onmiddellijk 700 arbeidsplaatsen bij zouden komen.

Minister Stef Blok bevestigt de getallen, maar vindt dat Bouwend Nederland eerst wel moet goede plannen moet komen voor de besteding van het geld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “‘Miljard euro voor bouw ongebruikt’

  • aad gouw

    Goedemiddag,

    Het is jammer dat de heer Elco Brinkman niet in is geslaagd om het miljard euro binnen te halen voor bouwend nederland,dat was toch zijn taak de laatste jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.