Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Mobiele parkeergarage in Rotterdam

De Wilhelminapier in Rotterdam krijgt een mobiele parkeergarage met 270 plekken. De garage kan niet alleen verplaatst worden, het is ook mogelijk meer parkeerplekken te creëren door de garage te verbreden of te verhogen.

De parkeergarage is aangeschaft op afroepbasis en kan binnen negen weken opgebouwd worden. Vervolgens blijft de garage in principe vijf jaar in Rotterdam, maar op elk moment kan besloten worden de garage te verplaatsen of terug te verkopen aan de leverancier. Rotterdam heeft voor deze constructie gekozen om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op de Wilhelminapier. De gemeente verwacht dat de garage kostendekkend geëxploiteerd kan worden. PARK4ALL gaat de garage leveren.

Het PARK4ALL-systeem combineert ultrasterke materialen met een zeer laag gewicht. Stalen balken en kolommen dragen de vloeren en rijbanen van glasvezelcomposiet. Dit materiaal is net zo sterk als beton maar vele malen lichter. In totaal is de garage zo’n twintig keer lichter dan een vergelijkbare traditionele constructie. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam. Aan het eind van de levensduur worden alle materialen opnieuw gebruikt.

Bekijk hier een demonstratievideo:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.