Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Mogelijk ook constructieve problemen in Zwolle

Hogeschool Windesheim heeft technisch onderzoek laten uitvoeren naar de vloerconstructie van gebouw X. De eerste uitkomsten zijn voor Windesheim aanleiding om het gebouw tot nader order te sluiten.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de uitkomsten van het onderzoek naar de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. Alle gebouwen in Nederland met vergelijkbare vloerconstructies moeten worden onderzocht, zo bleek eind september. Dit betreft ook gebouw X van Windesheim.

Boormonsters

De constructeur van de vloeren heeft in een eerder stadium een indicatieve controle uitgevoerd op de tekeningen en berekeningen van de vloeren. Op zaterdag 21 oktober is vervolgens een technisch onderzoek ter plaatse gedaan. Op vier verschillende verdiepingen zijn boormonsters van de vloer genomen. De eerste uitkomsten van het onderzoek geven voldoende reden om het gebouw voorlopig te sluiten. Het is vooralsnog onbekend of verdere maatregelen noodzakelijk zijn, maar volgens een woordvoerder is die kans wel aanwezig. In de loop van deze week zal hier meer duidelijkheid over komen.

Het X-gebouw is niet het enige gebouw dat voorlopig gesloten is. Ook de Erasmus Universiteit in Rotterdam besloot afgelopen week een gebouw te sluiten in afwachting van nader onderzoek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.