Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

MONICAIR-onderzoek in white paper

Het MONICAIR-veldonderzoek vormt een belangrijke informatiebron voor iedereen die bezig is met gezonde gebouwen. De resultaten en conclusies zijn nu samengevat in een praktische white paper. Daarmee worden de nieuwe inzichten over woningventilatie voor een bredere groep beter toegankelijk. Belangrijkste conclusie blijft: de huidige eisen en normen bieden onvoldoende garantie voor een goede luchtkwaliteit.

Nauwkeurige meetgegevens

Gezonde gebouwen staan in het middelpunt van de belangstelling en een goed ventilatiesysteem maakt daar een belangrijk deel van uit. In februari van dit jaar zijn de resultaten gepresenteerd van het MONICAIR-veldonderzoek naar de praktijkprestatie van 62 Nederlandse woningen, waarvan een jaar lang nauwkeurige meetgegevens zijn verzameld. Dit onderzoek wordt vaak aangehaald en geciteerd, maar het gehele rapport is omvangrijk en voor velen zware kost.

Gezonde binnenlucht en goede ventiliatiesystemen

Toch is de inhoud relevant voor iedereen die zich bezighoudt met gezonde binnenlucht en goede ventilatiesystemen. Om hieraan tegemoet te komen is een uitgebreide samenvatting geschreven, met de belangrijkste conclusies, veel relevante grafieken en een heldere uitleg. Deze white paper is te downloaden op de website van MONICAIR onder publicaties.

Lees hier een artikel over het onderzoek dat eerder werd gepubliceerd in Bouwwereld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.