Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Mooiste Trap van het Jaar in Amsterdam


De ‘Mooiste Trap van het Jaar’ staat dit jaar bij het Amsterdamse advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek N.V. De winnende trap is ontworpen door architectenbureau (designed by) Erick van Egeraat. IPMMC Consult begeleidde de coördinatie van de gehele inrichting.

In een internationaal advocatenkantoor past een prestigieuze trap met een chique, afgewerkte uitstraling. Dit blijkt onder andere uit de materiaalkeuze en de vorm van de trap. De witte, natuurstenen treden worden omkleed met een gebogen hardglazen balustrade en een donkere, houten trapleuning van Amerikaans notenhout. De trap maakt halverwege een draai. Dat zorgt voor een elegante uitstraling.

Ronde vorm
Architect Erick van Egeraat licht het ontwerp van de trap verder toe: ‘In het gebouw is alleen gebruik gemaakt van rechte vormen, strakke hoeken en natuurlijke kleuren. De trap is hier een duidelijke uitzondering op. Door de ronde vorm, de bekleding met wit natuursteen en de hoogwaardige detaillering is de trap een opvallend object in de entree van ‘The Rock’.

Vereerd
De Brauw Blackstone Westbroek N.V. is bijzonder vereerd met de titel die dit jaar voor de tiende keer is uitgereikt. Facilitair manager Jeroen Winkel vertelt: ‘In de Zuidas staan heel veel bijzondere gebouwen met allemaal prachtige gevels, interieurs en trappen. Dat juist de trap in ons gebouw de titel ‘Mooiste Trap van het Jaar’ krijgt, is fantastisch.’

Verkiezing
Dit jaar vindt de verkiezing ‘Mooiste Trap van het Jaar’ voor de tiende keer plaats. Jaarlijks nomineert een vakkundige jury drie trappen met bijzondere allure. De verkiezing ‘Mooiste Trap van het Jaar’ is een initiatief van EeStairs. Deze organisatie ontwerpt en realiseert wereldwijd designtrappen voor bedrijven, instellingen en particulieren.

Bron: Pors|de Ridder PR

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.