Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Na hybride auto ook hybride woning

In september van dit jaar start Dura Vermeer met de bouw van hybride woningen in plan ‘De Caaien’ in Ypenburg. Daarmee geeft het bouwconcern direct gehoor aan de inspannings-verplichting waaraan Bouwend Nederland zich gisteren committeerde in het Lente-Akkoord ‘Energiebesparing in de Nieuwbouw’.

Energieverbruik
Deze hybride woningen hebben niet alleen een zeer laag energieverbruik, maar ook de CO2 uitstoot wordt gereduceerd met maar liefst 40%. Hiermee gaat Dura Vermeer verder dan de huidige wettelijk gestelde energienormen en zelfs verder dan de norm voor het jaar 2011.

De hybride woning biedt niet alleen voordelen voor het klimaat, ook de bewoner krijgt extra wooncomfort. Dit uit zich in een extreem laag energieverbruik, vloerverwarming door het hele huis, het eenvoudig koelen van de woning in de zomer (zonder airco) en een gewenst klimaat voor elke ruimte.

Betaalbaar
Bijzonder aan de hybride woning is dat hij ook betaalbaar is. Dit komt doordat de woning een hybride uitvoeringsoptie is van het PCS-woningbouwconcept van Dura Vermeer, waarmee verschillende type woningen snel en goedkoop worden gebouwd.

Het project ‘De Caaien’ is het eerste concrete hybride project. In dit project wordt gebruik gemaakt van technieken zoals speciale CO2 gestuurde ventilatiesystemen en warmtepompinstallaties die gebruik maken van bodems waar warmte en koude opslag plaatsvindt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.