Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Naadloos membraan nieuwe manier dakdekken

Nophadrain, fabrikant van duurzame groendaksystemen, presenteert een nieuwe manier van dakdekken met het naadloze VerdiSeal membraan. “Het bijzondere aan het naadloze membraan is dat het snel is aan te brengen en een waterdicht eindresultaat geeft met een garantie van 30 jaar. Mede daarom is het zeer geschikt als ondergrond voor dakbegroeiingen, terras- en parkeerdaken in combinatie met een omgekeerd-dak.”

Sandwichelement
Tijdens een demo-dag werd het dak van het hoofdkantoor bewerkt met het VerdiSeal systeem. Daarna zal het dak worden voorzien van Dow XPS-isolatie en het Nophadrain extensief groendaksysteem. Dit is eenvoudig te installeren door middel van het uitrollen van de ND 5+1 drainagebaan, die wordt geleverd als sandwichelement op rol.

De genodigden – dakdekkers, gemeenten, pers – waren allen zeer positief over deze nieuwe manier van dakdekken. “Het product is een stap voorwaarts ten opzichte van de traditionele methodes en zal in de toekomst zeer vele toepassingmogelijkheden kennen. Vooral de detaillering is kinderspel als men dit vergelijkt met de bestaande dakbedekkingsystemen, en de detectie van onverhoopte lekkages is veel eenvoudiger door de volledige verlijming.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.