Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nederlandse Bouwprijs: NIOO-KNAW, Claus en Kaan

NIOO-KNAW, het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Ecologie, van Claus en Kaan architecten, is één van de winnaars van de Nederlandse Bouwprijs. Het duurzame gebouw wint in de categorie Gebouwen. De jury vindt dat het gebouw is ontworpend met een krachtige architectornische articulatie en vindt het in vergelijking met andere laboratoria in het land ‘een uitermate in het oog springend gebouw’. Bouwwereld plaatste al eerder iets over het project, bekijk het hier.

In de categorie Bouwmaterialen wint de Rentovloer, een renovatietotaalvloer van Mulder Obdam bouw. ‘Vanwege de lichtgewicht constructie van de Rentovloer is het plaatsen ervan aanzienlijk minder arbeidsintensief. Mede daarmee maakt het deze inzending tot de meest opvallende en uiterst duurzame innovatie in deze categorie van De Nederlandse Bouwprijs.’

De winnaar in de categorie Civiele kunstwerken is de Mosesbrug Fort de Roovere te Halsteren van RO&AD Architecten. Het Talent met Toekomst is Daan W. Bruggink (architect bij ORGA Architect).

Bouwprijs

Stichting De Nederlandse Bouwprijs kent sinds 1991 De Nederlandse Bouwprijs toe. De stichting reikt deze onafhankelijke prijs één keer in de twee jaar uit. Met het uitreiken van De Nederlandse Bouwprijs wil de stichting de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen én het veelzijdige bouwtalent in Nederland stimuleren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Nederlandse Bouwprijs: NIOO-KNAW, Claus en Kaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.