Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nederlandse tribune voor Britse bioscoop

Haitsma Beton heeft de tribune-elementen voor tien bioscoopzalen van de nieuwe West Quay Cinema in het Britse Southampton geleverd. De staalconstructie wordt geleverd en gemonteerd door Hollandia Structures, die voor dit project Haitsma Beton benaderde voor de tribune-elementen.

Ontwerp voor de tribunes

Het in Groot-Brittannië toonaangevende bouwbedrijf Sir Robert McAlpine is hoofdaannemer voor het nieuwe bioscoopcomplex West Quay Cinema in Southampton. Staalbouwer Hollandia Structures uit Heijningen is gevraagd een offerte uit te brengen voor de complete draagconstructie, inclusief tribunedelen. Haitsma Beton werd gevraagd voor de betonnen tribune-elementen. ‘Samen hebben we het ontwerp voor de tribunes verder uitgewerkt. Door de integrale samenwerking kunnen Haitsma Beton en Hollandia snel schakelen qua engineering en productie. Een mooi voorbeeld van integraal werken, waarbij we niet meer ouderwets in hokjes van staal of beton denken’, zegt Klaas Ellens, accountmanager Parkeergarages, Tribunes & Stadions van Haitsma Beton.

Luxe bioscoopzalen

Volgens Ellens is het verrassend te noemen dat Hollandia en Haitsma Beton dit project op kwaliteit en prijs wisten te winnen van Engelse concurrenten. ‘Blijkbaar zijn we in staat om ook vanuit Nederland concurrerend te werken in de regio Londen. Dat biedt perspectieven voor andere opdrachten in deze economisch zeer interessante regio’, aldus Ellens. Haitsma Beton levert 243 verzwaarde 1-trede elementen met een aantrede van 2 meter en een optrede van 822 en 719 mm. ‘Het worden luxe bioscoopzalen, dus er is veel ruimte beschikbaar voor de stoelen. Daarnaast worden er aan de elementen zwaardere eisen gesteld qua brandwerendheid en akoestiek dan bij een tribune.

Uitgekiende planning

Begin 2016 is Hollandia samen met haar opdrachtgever McAlpine op bezoek geweest in Kootstertille. Projectleider Bert van den Berg van Haitsma Beton: ‘Tijdige levering bleek van cruciaal belang voor de aannemer. Door het gebouw in vier delen op te splitsen zijn de afzonderlijke delen geëngineerd en geproduceerd. Door strakke planningsafspraken lopen de engineering en productie precies conform afspraak.’

De eerste elementen zijn eind februari per vrachtwagen naar Groot-Brittannië getransporteerd. Eind maart is gestart met de montage van screen 1 en 2. De vorderingen zijn live te volgen via de webcam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.