Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

‘Niet de juiste toren op juiste plek’

Milieuminister Jacqueline Cramer vindt de 262 meter hoge toren Belle van Zuylen in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn niet de juiste toren op de juiste plek.

Dat stelde haar woordvoerder zaterdag in reactie op het advies van de Rijksbouwmeester Mels Crouwel over de plannen voor de bouw van de woon- en kantoortoren die de hoogste van Nederland moet worden.

Volgens de zegsman volgt de bewindsvrouw het advies van de Rijksbouwmeester die deze week zijn vraagtekens zette bij de bouwplannen. Cramer vraagt zich af of de toren past in de omgeving waar hij is gepland, vooral omdat er in de buurt overwegend laagbouw staat en omdat het gebied grenst aan het Groene Hart.

De bewindsvrouw wil het advies over de Belle van Zuylen verder bestuderen om vervolgens de Tweede Kamer te kunnen informeren. De woordvoerder wijst erop dat er Kamervragen zijn gesteld, maar dat de gemeente Utrecht het laatste woord heeft over het afgeven van een bouwvergunning voor de toren.

Cramer heeft de Rijksbouwmeester ook om advies gevraagd over de vraag hoe om te gaan met hoogbouw. De woordvoerder benadrukte daarbij dat de minister ‘absoluut niet tegen hoogbouw’ is. Hoogbouw kan een oplossing bieden bij het zoeken van een balans tussen een meer open landschap en het voldoen aan de bouwdoelstellingen.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.