Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuw aanbod voor ecohuis Steenwijk

Er moet elders in Steenwijk een ecowoning voor Jan Husslage komen, zegt bouwbedrijf Modern Houses. Het bedrijf heeft de gemeente Steenwijkerland en Husslage benaderd om een glasbetonwoning neer te zetten.

De inmiddels omstreden architect reageert positief op het aanbod. “Duurzaam bouwen is altijd goed. De plek aan Het Bolwerk wordt lastig, maar een eindje verderop zie ik nog mogelijkheden”, laat Husslage weten. Afgelopen week werd, ondanks een protestactie, begonnen met de sloop van het ecohuis aan Het Bolwerk.

Recycling
De glasbetonwoningen van Modern Houses worden met gerecycled materiaal gebouwd. Een demonstratiewoning in Steenwijk kan worden gecombineerd met nieuwe woonruimte voor Husslage. De architect ziet geen belemmeringen om in de toekomst met de gemeente samen te werken: ” De ambtenaren zijn altijd behulpzaam geweest. Het blijft een fantastische gemeente”.

De gemeente Steenwijkerland heeft nog niet nagedacht over het nieuwste voorstel in de commotie om het ecohuis. “We hebben het uit de media moeten vernemen”, zegt woordvoerder Marcel de Werd. “Het college zal bij één van de eerstvolgende vergaderingen naar de ontwikkelingen kijken.”

Bron: De Stentor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.