Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuw concept voor bouw gymzalen

RoosRos Architecten heeft in samenwerking met draaijer+partners, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), Janssen-Fritsen en De Groot Vroomshoop de Beweegbox ontworpen. Een nieuw concept op het gebied van gymzalen.

[fotoplayer]

Wanneer je een foto bekijkt van een gymzaal uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, zie je dat er bijna niets veranderd is. Het nieuwe concept De Beweegbox sluit aan bij het nieuwe sporten en moedigt aan tot een leven lang bewegen. De box kan multifunctioneel ingezet worden door school, wijk en vereniging.

Flexibel exterieur

Het doel van het gebouw: ‘bewegen voor jong en oud’, staat vanaf dag één centraal. Dat resulteert in een uitdagend interieur en een flexibel exterieur. De materiaalkeuze voor de buitenschil kan variëren. Zo heeft het gebouw altijd een ‘couleur locale’. Grote ramen laten de buitenwereld zien wat er binnen gebeurt. Zien bewegen doet bewegen.

Vierkante zaal

De Beweegbox biedt dankzij een slimme inrichting veel meer mogelijkheden dan de traditionele rechthoekige zaal. Een vierkant van 8 bij 8 meter is groot genoeg voor veel verschillende activiteiten. De Beweegbox is daarom een vierkant van 16 bij 16 meter geworden, op te delen in vier vierkanten van 8 bij 8 meter. In zo’n vierkante zaal kan een groep makkelijk worden opgedeeld in vier kleinere groepjes, die alle vier een andere activiteit kunnen doen. Zo wordt jong en oud uitgedaagd om continu in beweging te zijn.

Multifunctioneel inzetbaar

De Beweegbox wordt uitgerust met projectie, licht en geluid. Naast traditionele sport- en spelmaterialen staan er onder andere een klimwand, spiegels en een enorme trampoline. Ondersteund door audio en video kan alles. Klauteren in jungle-sfeer of dansen op muziek. Dat maakt de beleving compleet. Door de veelzijdigheid is de Beweegbox multifunctioneel inzetbaar. Overdag kunnen scholen er in voor gymlessen. Na schooltijd kunnen de wijk- of gymnastiekvereniging er verschillende lessen geven. En ’s avonds kan de dansschool de Beweegbox gebruiken als studio.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.