Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuw kennisplatform daken en gevels


Stichting Roof Update is het nieuwe kennisplatform voor innovaties op daken en gevels. Het is een netwerk van onafhankelijke specialisten die door actieve kennisdeling hoogwaardige en daarmee duurzame resultaten bieden voor energie-, groen- en leefoplossingen op daken en gevels.

Het streven van het platform is om naar een hogere positionering van systemen te komen door een netwerk van onafhankelijke specialisten samen te brengen dat door actieve kennis, input en overdracht hoogwaardige resultaten biedt voor energie- groen- en leefoplossingen op daken en voor gevels.

Nieuwe impulsen
Roof Update wil een doorbraak realiseren op het gebied van denken over daken en gevels. Een Innovatie Centrum zijn dat opereert in een (nu nog) conservatieve markt. Een centrum waarin innovatieve kennis wordt gebundeld en gedeeld. Ondersteund door externe adviseurs zijn wij op zoek naar kennis en toepassingsmogelijkheden die nieuwe impulsen geven aan het verhogen van de kwaliteit van duurzame dak- en gevelsystemen.

Stichting Roof Update doet onderzoek naar de toepassing op het dak van nieuwe energievormen, waterbuffering en leefdaken. In 2011 realiseert ze diverse proefopstellingen in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen en ondersteund door eigen adviseurs. Door deze samenwerking is Roof Update door diverse andere hogescholen benaderd om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen op, aan en gebouwen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.