Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuw plan voor stationsgebied Leiden

Een stedenbouwkundige ‘van naam en faam’ moet een nieuw plan maken voor het Leidse stationsgebied. Het Leiden Centraal Project waaraan sinds begin jaren negentig gewerkt wordt, is deels uitgevoerd en aan vernieuwing toe.

Bedrijvigheid en woonruimte
Burgemeester en wethouders trekken daar een kwart miljoen euro voor uit. Het nieuwe plan voor het stationsgebied moet er 1 januari liggen. De bedoeling is, dat het duidelijk maakt wat de beste verdeling is van bedrijvigheid en woonruimte. Ook moet het ertoe leiden, dat meer bezoekers van het stationsgebied in de binnenstad terechtkomen, zodat daar meer geld wordt uitgegeven.

Glazen taxistandplaats
Met het nieuwe plan wordt het Leiden Centraal Project afgesloten. Daaraan wordt sinds begin jaren negentig gewerkt. Bouwwerken zoals de tunnel onder het Stationsplein, het kantoor van de SVB en de glazen taxistandplaats met fietsenstalling zijn daar het gevolg van. Sindsdien is bovendien de sneltram Rijn Gouwe Lijn (RGL) bedacht, die een halte krijgt op het Stationsplein en een tracé krijgt dwars over plek waar nu de taxistandplaats is.

Bron: Leidsch Dagblad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.