Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwbouw Kanaleneiland van start

Minister Van der Laan heeft met het laten plaatsen van een eerste damwand het officiële startsein gegeven voor de grootschalige nieuwbouw in de Utrechtse aandachtswijk Kanaleneiland. De feestelijke aftrap, die wegens de eerder aangetroffen restanten van een historische grensweg in Romeinse stijl plaatsvond, markeert de eerste fase van de vernieuwing van de As van Kanaleneiland.

Verbetering
Met de nieuwbouw werken gemeente, corporaties en een projectontwikkelaar aan de verbetering van Kanaleneiland. De wijk kent nu een eenzijdig woningaanbod van vooral sociale huur. Voor de midden- en hogere inkomens is weinig keus. De neiging om te verhuizen is dan ook groot.

De plannen voorzien tot 2015 in ongeveer 1200 woningen, parkeervoorzieningen, een cluster met maatschappelijke voorzieningen en een nieuw winkelcentrum.

Ambitieus
Minister Van der Laan complimenteerde de projectontwikkelaar en lokale partijen met het ambitieuze project. ‘Door de mix van huur en koop kunnen bewoners binnen hun wijk een wooncarrière maken. Mensen kunnen dus in hun wijk blijven wonen als ze groter willen wonen of meer zijn gaan verdienen. Samen met de ingezette sociale vernieuwingen uit de wijkaanpak zorgt dit voor de verdere sociaal-economische ontwikkeling van de wijk.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.