Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwbouwproject op Veemarkt

Tuinhof wordt een nieuwe woonbuurt in het hart van Veemarkt in Utrecht-Oost, waar AM 75 woningen, waaronder 46 eengezinswoningen en 29 appartementen heeft ontwikkeld. De vormgeving van Groosman Partners architecten refereert aan de architectuur van de oude veemarkthallen.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft binnen drie maanden alle 75 woningen in nieuwbouwproject Tuinhof op het voormalige Veemarktterrein in Utrecht verkocht. Naar verwachting kan in april dit jaar worden gestart met de bouw.

Industriële details

De woningen worden gekenmerkt door riante afmetingen, industriële details zoals platte daken, bijzondere metselwerkvlakken en veel licht door grote ramen tot aan de vloer. Kopers hadden een ruime keuze uit diverse indelings- en uitbreidingsmogelijkheden. Zij kunnen hun woning daarnaast compleet afgewerkt laten opleveren in een woonstijl naar wens met de vtwonen inrichtingspakketten. De woningen worden volgens planning in de zomer van 2017 opgeleverd. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Utrecht.

Veemarkt Utrecht

De ontwikkeling van deze woningen op het Plateau levert een belangrijke bijdrage aan een gevarieerd en levendig woonmilieu in Veemarkt, waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. Het voormalige veemarktterrein is een waardevolle en gewilde locatie aan de oostzijde van de stad. Het gebied ligt op fietsafstand van het centrum en het groene buitengebied. Bovendien is Veemarkt uitstekend ontsloten voor het autoverkeer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Nieuwbouwproject op Veemarkt

  • TheoR

    Mijn vorige commentaar geldt uiteraard niet de gehele beroepsgroep. Ik heb daarin velen mogen ontmoeten die met hart en ziel hun vak beoefenen en zich en hun werk ook als zodanig presenteren, vaak in alle bescheidenheid. Hulde aan deze mensen.

  • TheoR

    Er is geen beroepsgroep die het zo klaarspeelt zich in een mystiek vakjargon te uiten als architecten dat doen. Ook hier weer. Wat deze blokkendozen met troosteloze, tochtige en volgepoepte veehallen van doen hebben is mij een raadsel. Hier is eerder sprake van een doorsnijding van en tevens een afrekening met het bestaande stedelijke weefsel door middel van opgeleukte blokkenendoosjes met hangende tuintjes. Al dan niet gelinkt aan Babylon. Doe gewoon!

  • Herman van Doorn

    Er staan enkele dubieuze – in ieder geval voor mij onbegrijpelijke – opmerkingen in het artikel. “de vormgeving (…) refereert aan de architectuur van de oude veemarkthallen”. Ik kan me die oude hallen nog goed herinneren, maar een relatie met de artist impression bij het artikel is ver te zoeken, geen enkele referentie te zien. “Industriële details zoals platte daken”. Als ik aan industriële daken denk zie ik allerlei vormen voor me, behalve platte, eerder puntdaken, zaagtanddaken, ronde daken et cetera. Helaas kan ik geen plaatjes ter illustratie bij deze reactie plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.