Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwbouwwoningen woonklaar opgeleverd

In Hengelo kunnen kopers van nieuwbouwwoningen hun huis volledig woonklaar laten opleveren. Van buiten én van binnen.

‘Woonklaar’ is een nieuw concept waarbij een woning ook aan de binnenkant wordt afgeleverd zoals de koper het persoonlijk graag wil hebben. Het eerste nieuwbouwproject waarbij dat kan is De Brouwery in Hengelo.

Het ‘woonklaar’-concept is ontwikkeld door Thuisinprojecten uit Goor. De belangrijkste voordelen zijn gemak en financieel voordeel. Het concept werkt als volgt:

De kopers van ‘De Brouwery’ krijgen een waardecheque die de waarde van het (standaard) afwerken van wanden/plafonds, kozijnen/deuren en het schilderwerk vertegenwoordigt. Met de cheque kan men naar de Thuisin-woonwinkels om zelf te bepalen welke kleur de kozijnen moeten krijgen, of er behang op de wanden enzovoorts. Eventuele meerkosten worden apart in rekening gebracht.

De nieuwe aanpak levert ook een tijdvoordeel op want het grootste deel van de inrichting is een verlengstuk van het bouwproces geworden.

Ook aan de financiering is gedacht. Kopers kunnen een deel van de inrichting meenemen in de hypotheekaanvraag op voorwaarde dat het een ‘niet-roerend’ goed is.

Vanzelfsprekend kunnen kopers er ook voor kiezen om alles volgens de standaard specificaties te laten afwerken.

Bron: Nieuwsbank

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.