Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwe editie Handboek Bouwbesluit 2012

De nieuwe uitgave van Handboek Bouwbesluit 2012 is verschenen. In dit handboek staat kort en krachtig uitgelegd hoe Bouwbesluit 2012 moet worden toegepast. Met 183 afbeeldingen in kleur en 162 tabellen zijn de voorschriften van Bouwbesluit 2012 gevisualiseerd en voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Concrete voorschriften

Het handboek biedt onder meer diverse voorbeelden en gelijkwaardige oplossingen en ook aandachtspunten om te waarschuwen voor veel voorkomende misverstanden. Daarnaast komen concrete voorschriften aan bod waaraan bij verbouw moet worden voldaan en biedt het boek oplossingen waardoor u vertraging in de bouw voorkomt.

Lagere eisen voor woningen

In Bouwbesluit 2012, zoals deze geldt vanaf 1 juli 2015, zijn veel belangrijke wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de versie van Bouwbesluit 2012 waarvan in het vorige handboek (editie 2013) is uitgegaan. Zo gelden er bijvoorbeeld lagere eisen voor woningen van particuliere eigenaren en hogere eisen voor stallen.

Auteurs Handboek Bouwbesluit 2012

Rien van Overveld heeft aan de wieg gestaan van het Bouwbesluit en is een autoriteit op dit gebied. Marjolein Berghuis heeft beroepsmatig vele jaren ervaring met het werken met het Bouwbesluit en heeft dagelijks te maken met de toepassing van dit besluit in de praktijk.

 

Handboek Bouwbesluit 2012, editie 2015
Auteurs: dr.ir.M. van Overvelding.M.I. Berghuis
ISBN: 9789462451780
Aantal pagina’s: 500
Prijs: € 68,00

Het boek kan besteld worden via Bimmedia.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.