Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwe fase verbouwing Rijksmuseum begonnen

Minister Plasterk van OCW en Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum, hebben gisteren de eerste officiële bouwhandeling verricht van de verbouwing, vernieuwing en restauratie van het Rijksmuseum. Door een druk op een knop werden 7.000 ballonnen opgelaten met daaraan 1.000 entreekaartjes voor het Rijksmuseum na heropening. Met deze symbolische handeling gaat nu ook de vernieuwing van het hoofdgebouw van het Rijksmuseum definitief van start. Na voltooiing van de werkzaamheden opent het Rijksmuseum in de eerste helft van 2013 weer zijn deuren voor het publiek.

Vernieuwing
In februari 2008 werd de verbouwing van het museum opgesplitst in zeven percelen. Zes percelen zijn op dit moment succesvol aanbesteed. Op 19 mei j.l. kon minister Plasterk de Tweede Kamer informeren dat de onderhandelingen voor het grootste perceel, de restauratie, constructie en afbouw van het hoofdgebouw, inclusief de nieuwbouw, eveneens waren afgerond. Hiermee kan de vernieuwing van het Rijksmuseum definitief beginnen.

Nadat begin 2011 de restauratie van gevels en daken van het hoofdgebouw gereed zijn, volgt een jaar later de ^bouwkundige oplevering. Vanaf de zomer van 2012 kan worden begonnen aan de inrichting.

Bouwwereld plaatste eerder:
Rijksmuseum kan gerenoveerd worden
Eén aannemer voor renovatie Rijksmuseum

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.