Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwe International Façade Master van start

Met ingang van het nieuwe studiejaar 2008/2009 is binnen de specialisatie Building Technology van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft een nieuwe Masteropleiding van start gegaan: de International Façade Master.

Deze nieuwe, tweejarige Masteropleiding leidt ontwerpers op voor het ontwerpen en ontwikkelen van gevelconstructies. Hoofdthema’s zijn: typologie, materialisatie, fabricage en assemblage van gevels. Het onderwijs is sterk gekoppeld aan de lopende onderzoekprogramma’s op gevelgebied binnen de Façade Research Group van de TU Delft.

Samenwerking
Studenten kunnen gebruik maken van de samenwerking, kennis- en researchuitwisseling met VMRG en KCG. Met de partneruniversiteit ‘Detmolder Schule für Architektur und Innenarchitektur’ in Duitsland wordt samengewerkt middels uitwisselingen en het organiseren van internationale symposia en workshops.

Deze opleiding is tot stand gekomen door samenwerking van TU Delft met de VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche), het KCG (Kennis Centrum Gevelbouw) en twee grote Nederlandse gevelbouwers, Oskomera Group BV en Scheldebouw BV (onderdeel Permasteelisa Group). Beide gevelbouwbedrijven zijn lid van de VMRG.

Bron: VMRG

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.