Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwe ministerietorens grootste rijksgebouw

De twee torens van ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in het centrum van Den Haag worden elk 140 meter hoog en vormen daarmee de hoogste gebouwen van Den Haag. Ook gaat het om het grootste rijksgebouw van Nederland. De nieuwbouw gaat 328 miljoen euro kosten.

De Rijksgebouwendienst liet vrijdag weten overeenstemming over de bouwsom te hebben bereikt met de aannemerscombinatie JuBi BV (BAM, Ballast Nedam, Homij en Imtech). De nieuwbouw, vlak naast de huidige plek van de twee ministeriegebouwen, moet in 2012 klaar zijn.

Zwarte Madonna
De ministeries komen, samen met een woontoren van 125 meter hoog, te staan op de plaats waar vroeger de woonflat Zwarte Madonna stond. Momenteel wordt de bouwput aangelegd. Zo wordt het terrein tot ongeveer 5,5 meter onder het straatniveau uitgegraven voor de parkeerlagen. Rond de zomer gaan de heipalen de grond in.

Op de plaats waar de departementen nu nog staan, worden vanaf 2012 kantoren, woningen, horecagelegenheden en culturele voorzieningen gebouwd. Die klus moet in 2016 zijn geklaard.

Bron: ANP

Bouwwereld.nl plaatste al eerder:
Bouw ministerietorens op plek Zwarte Madonna
– Zwarte Madonna wijkt in juni
– Zwarte Madonna gaat plat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.