Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwe opleiding bouw- en woninginspecteur

Het ROC Amsterdam biedt vanaf september samen met Hogeschool Inholland een nieuwe opleiding toezichthouder/inspecteur aan. De driejarige opleiding is op mbo- en hbo-niveau te volgen. Tijdens deze opleiding draaien studenten mee in de dagelijkse praktijk van een toezichthouder/inspecteur.

Naast een theoretisch gedeelte leren de studenten het vak direct in de praktijk. De opleiding kent een maandelijkse vergoeding en na drie jaar is er de mogelijkheid in dienst te treden bij een gemeentelijke organisatie of aan de slag te gaan als zzp’er.

Het eerste jaar is fulltime in de schoolbanken om vakkennis op te doen, intensief begeleid door een coach uit de bouwwereld. In het tweede en derde jaar werken studenten vier dagen per week als trainee inspecteur bouw- en woningtoezicht. Samen met ervaren collega`s worden bouwaanvragen en de uitvoering op de bouwplaats geïnspecteerd.

Vooropleiding
Voor toelating wordt minstens een afgeronde vmbo-t (voor mbo) of een havo-opleiding met technisch profiel (voor hbo) geeist. Als geïnteresseerden niet voldoen aan de gestelde toelatingseisen, maar wel 21 jaar of ouder zijnen, kan een toelatingstoets gedaan worden om te kijken of de leerling voldoende kennis en vaardigheden heeft.

Na aanmelding wordt via een assessment bepaald of toelating tot de opleiding mogelijk is. Affiniteit met bouwkunde is belangrijk.

Voorlichting
Op donderdag 28 mei is er een voorlichtingsavond, die begint om 19.30 uur in het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat 150 te Amsterdam. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.