Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nieuwe versie ‘Bouwen aan een goede schil’

Er is een nieuwe, geactualiseerde versie van de brochure ‘Bouwen aan een goede schil’. De brochure werd in 2013 voor het eerst door het Lente-akkoord gepubliceerd.

Goede gebouwschil

Energiezuinig en comfortabel wonen begint bij een goede gebouwschil: thermisch isolerend, kierdicht en zonder koudebruggen. Daarvoor is een gedetailleerd ontwerp nodig dat met gebruikmaking van de juiste materialen op een zorgvuldige manier wordt uitgevoerd en goede ventilatievoorzieningen bevat.

Geactualiseerd

Vanwege de aanhoudende belangstelling voor ‘Bouwen aan een goede schil’ is de inhoud geactualiseerd met de regelgeving van 2015 en opnieuw gedrukt. De brochure biedt praktische handreikingen en inzichtelijke foto’s die laten zien hoe het wel en niet moet. De inhoud is gebaseerd op de lessen van enkele projecten die een ‘excellente energieprestatie’ realiseren.

Drievoudig glas

Er is ook een nieuwe versie van de Lente-akkoord factsheet ‘Drievoudig glas en bijpassende kozijnen’, met hierin aanbevelingen, voorbeelden, kosten en baten en een overzicht van voor- en nadelen voor de eindgebruiker. Deze vernieuwde factsheet vervangt de eerste versie van december 2013.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.