Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nog 59 heipalen te gaan voor Markthal R’dam


De bouw van de Markthal Rotterdam is in volle gang. Op het bouwbord houden de bouwers de stand van zaken bij. Donderdag stond die op 59: nog 59 heipalen te gaan van de totaal 2500. Doel was om op 30 juni alle palen de grond in te hebben. De werkzaamheden verliepen niet helemaal volgens planning doordat het slaan van de palen door de zware grondslag meer tijd kostte dan verwacht.

Onder de Markthal komen vier verschillende soorten voor en worden veertien verschillende lengtematen toegepast. De toegepaste types zijn: vibrocombinatiepalen; vibropalen, stalen buispalen, gevuld met beton en holle stalen buispalen.

Vondsten
De archeologische opgravingen die hebben plaatsgevonden in de aparte bouwput zijn inmiddels afgerond. De opgravingslocatie wordt weer gedicht met grond. De combiwand van de parkeergarage, die dwars door de archeologische put loopt, kan dan worden afgemaakt. Er zijn veel interessante vondsten naar boven gehaald. Onder andere zijn de contouren van een duizend jaar oude boerderij blootgelegd. Bureau Oudheidkundig Onderzoek van Gemeentewerken Rotterdam (BOOR) gaat nu alle vondsten nader onderzoeken en archiveren.

De Markthal wordt een spectaculair gebouw met een mix aan functies; markt, winkels, horeca, appartementen en parkeren. Het ontwerp is van architect Winy Maas van het bekende Rotterdamse architectenbureau MVRDV. De hal bestaat uit een grote boog die op de begane grond circa 70 meter breed is en 117 meter lang (de maat van een voetbalveld). De hoogte van de hal bedraagt circa 40 meter. In de boog zijn 228 appartementen opgenomen. Onder de hal ligt de zeer grote parkeergarage.

Video
De bouw is ook te volgen via een webcam.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.