Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nominaties Dak van het Jaar 2017

Het Dak van het Jaar is in het leven geroepen om de kwaliteit in zowel de platte als de hellende dakenbranche te vieren en te tonen. De prijs wordt uitgereikt in twee categorieën: platte en hellende daken.

De prijs wordt toegekend aan het dak dat op diverse beoordelingsgebieden in totaal het hoogste scoort. De beoordelingsgebieden zijn: esthetische kwaliteit, innovatie, functionele kwaliteit, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de projecten volgens deze criteria.

Het winnende dak wordt op 23 maart 2018 in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee de DakAward 2017 uitgereikt. De prijsuitreiking is gratis toegankelijk voor de hele dakenbranche.

Nominaties Dak van het Jaar 2017

Bouwwereld heeft aan een aantal van de genomineerde projecten het afgelopen jaar aandacht besteed. Klik op de link bij deze projecten om er meer over te lezen.

De genomineerde projecten in de categorie platte daken zijn:

De genomineerde projecten in de categorie hellende daken zijn:

  • Villa te Wilrijk (B)
  • Cuneratoren te Rhenen
  • Zorgvilla Barendrecht
  • Drinkwaterpompstation te Zeddam
  • Schooltuin de Buitenkans, Roosendaal
  • Uitbreiding Carréhoeve Biesenhof, Geleen
  • Nieuwbouw Van der Valk Hotel te Leeuwarden

Bekijk hieronder de dronefilm van het project Fort benoorden te Spaarndam. Het honderd jaar oude fort was oorspronkelijk bedekt met mastiek dat later overlaagd is met bitumen. De oude bedekking is verwijderd en vervangen met een meerlaags systeem, met EPDM als toplaag. Op de nieuwe bedekking is een intensief groendak aangebracht. De 750 mm dikke grondlaag is vanwege logistieke beperkingen met transporterbanden op het dak aangebracht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.