Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nominaties Daylight Award 2008 bekend

De nominaties voor de Daylight Award 2008 zijn bekendgemaakt. Genomineerd zijn in willekeurige volgorde: Forumgebouw Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Quist Wintermans Architekten), kantoorgebouw Westraven (cepezed), Daylighthouse – Almere (Mirck Architects), Pastoraal Centrum De Ark, Hendrik-Ido-Ambacht (EGM architecten) en Drift 23 – Utrecht (Marx & Steketee architecten). De genomineerde projecten zijn binnenkort te zien op deze site.

Kwaliteitsprijs
De Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. Naast een kunstwerk van Han de Kluijver is aan de Daylight Award een geldbedrag verbonden van 2.500 euro.

De Award is een initiatief van ArchitectuurNL en Bouwwereld (vakbladen van Reed Business) en de Stichting Living Daylights en wordt financieel ondersteund door SenterNovem, Coulisse, Saint Gobain, Etap Lighting en Luxlight.

De Daylight Award jury bestaat uit voorzitter Mels Crouwel (Rijksbouwmeester – Benthem Crouwel Architecten), Martine Knoop (Technische Universiteit Eindhoven – Philips), Paul van Bergen (DGMR), Atto Harsta (Aldus Bouwinnovatie – Stichting Living Daylights) en Henk van Laarhoven (Henket en partners Architecten).

Licht en Architectuur
De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op donderdagmiddag 24 januari 2008 tijdens de Beurs Licht en Architectuur, georganiseerd door VNU in Ahoy Rotterdam. De genomineerde projecten voor de Daylight Award zijn van 23 tot en met 25 januari te bezichtigen in het daglichtpaviljoen, stand B.056, op dezelfde beurs. Gratis entreebewijzen voor de beurs en tentoonstelling zijn verkrijgbaar op www.lichtenarchitectuur.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.