Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Nominaties internationale BREEAM Awards voor vijf Nederlandse projecten

Voor de internationale BREEAM Awards zijn maar liefst 5 Nederlandse projecten genomineerd. De prijzen worden op 6 maart 2018 uitgereikt tijdens het BREEAM Awards gala in het London ExCel Centre in Londen.

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, beheerder van het BREEAM-NL keurmerk: “Voor het derde jaar op rij is Nederland hofleverancier van de BREEAM Awards. Dat is goed voor Nederland en onze duurzaamheidsambities.”

De genomineerden

De Nederlandse projecten zijn verdeeld over verschillende categorieën. Voor de categorie Nieuwbouw is het ontwerp van het multifunctionele gebouw op de campus van Tilburg University genomineerd. Op de shortlist voor de categorie commerciële gebouwen staat de nieuwe huisvesting van de Nationale Postcode Loterij in Amsterdam. Ook zijn twee gebouwen van Lidl voor deze categorie genomineerd. Het opgeleverde Lidl distributiecentrum in Waddinxveen en het ontwerp van het Lidl Distributiecentrum in Oosterhout. De luxe woontoren HAUT aan de Amsterdamse Amstel is kanshebber in de categorie woningen. Van Doorn: “Ik feliciteer alle betrokkenen bij deze projecten van harte met hun nominatie. En deze nominatie brengt uiteraard ook verplichtingen met zich mee: kennis en ervaring delen met de markt.”

Beoordeling aan de hand van casestudy

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Op de avond van de uitreiking worden de winnaars bekendgemaakt.

Nederlands succes

De uitreiking van de Internationale BREEAM Awards van afgelopen jaren was een groot succes voor Nederland. In 2017 zijn maar liefst zes Nederlandse projecten in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking in het Marriot in London. Gebouwen van Bol.com, TU Eindhoven, Geelen Counterflow, Energy Academy Europe, Royal Agio Cigars en Heuvel Eindhoven wonnen ieder een BREEAM Award. Ook in 2016 wonnen van de vijf Nederlandse genomineerden uiteindelijk drie projecten een prijs. The Edge, het hoofdkantoor van ABN AMRO en het kantoor met magazijn van ECOstyle behoorden tot de duurzaamste gebouwen ter wereld. Of dit succes in 2018 kan worden geëvenaard, is de vraag. Van Doorn: “Alle projecten, al dan niet al opgeleverd, spreken zeer tot de verbeelding. Net als vorig jaar.”

Nog meer prijzen

Naast de categorieën voor gebouwen zijn op de BREEAM Awards nog meer prijzen te verdelen. Zo worden ook de Assessor van het jaar, de Assessor organisatie en het BREEAM Talent in het zonnetje. Ook is er een publieksprijs. Het publiek kan stemmen op de categorie Your BREEAM.

Meer informatie over de BREEAM Awards in London is te zien via www.breeam.com/awards.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.